Killa Hakan – Son Mohakan

Killa Hakan - Son Mohakan

TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK http://www.bencehiphop.com TAŞINDIK TAŞINDIK

Türkçe RAP’in en eski ve kaliteli isimlerinden birisi olan Killa Hakan’ın yeni solo albümü 2014’ün ilk günlerinde piyasaya çıktı. 17 trackten oluşan albümde Killa’ya Ceza, Eko Fresh, Summer Cem, Mustafa Tuncer ve Jay Ja Ballas eşlik ediyor. Albümün altyapılarında DJ Rocky imzası görülürken albümün kayıtları da 36 Beats stüdyolarında alınmış.

İsmi oldukça yaratıcı olan albümün CD baskısı da oldukça kaliteli olmuş ancak kapak fotoğrafı için aynısını söyleyemeyeceğim maalesef.Albüm alışılageldik bir Killa albümü olmuş. Altyapılar, vokaller, klipler ile tam anlamıyla Killa’ya has bir albüm olmuş. Yine gurbetin sorunlarından, sokaklardan, dünyadan ve kendinden bahsediyor Killa. Her zamanki gibi yine dolu dolu bir albüm ile dinleyicilerinin karşısına çıkan Killa Hakan, bir röportajında neden her albümünde çok sayıda şarkı olduğu sorusuna “albüme o kadar para veriyorlar, boşuna vermiş olmasınlar diye” şeklinde bir cevap vermişti.

Albümdeki bazı parçalara bakacak olursak;

01. İntro
Killa Hakan’ın kariyerinin adeta bir film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçmesini sağlayan harika bir intro. İntro beni “Mesaj”, “Çakallar” ve “Rapüstad” zamanlarına götürdü.

03. Marka
Albümün ikinci klipinin çekildiği parça harika bir nakarata sahip. Verselerde Killa’nın sokaklardan bahsettiği parçanın sonunda ise harika bir scratch bulunuyor. Albümdeki favorilerimden.

05. Yarın Yok
Albümün en iyilerinden, hem altyapı bakımından hem de Killa’nın performası bakımından. Tam bir Killa Hakan parçası.

06. Zannetme Kolay ft. Mustafa Tuncer
Killa’nın nakaratlarında düet olarak uzun zamandır Ayaz Kaplı’yı aratmayan birisini duymak beni çok sevindirdi. Bir RAP albümünde, hele hele Killa Hakan gibi salt RAP yapan bir MC’nin albümünde RAP dışında nakaratlar kullanmak gerçekten büyük bir risk bana kalırsa fakat albümde bu riskin alındığına değmiş ve harika bir iş çıkmış ortaya.

07. Fantastik Dört ft. Eko Fresh, Ceza, Summer Cem
Albümün tabiri caizse en “gaz” parçası. Killa fitili ateşliyor ve ardından Ceza, Eko ve Summer Cem geliyor. Parçadaki enerji bir an olsun düşmüyor. Verse aralarındaki scratchlerinde bunda büyük payı var.

14. Ghetto İnsider
Albüm çıkmadan klip çekilen parça Killa Hakan hayranları tarafından da oldukça ilgi gördü. Albümdeki diğer parçaların arasından sıyrılmayı başaran parça Killa’nın “gangsta” ruhunu en iyi hissettiren parça bana göre.

Albüme genel olarak bakacak olursak klasik bir Killa Hakan albümü olmuş yorumu yapmak yanlış olmaz. Albümdeki tekdüzelik yer yer deneysel soundlarla yer yer verse-nakarat dizilişindeki değişikliklerle yer yer düet isimlerle farklı seslerin duyulması sağlanarak kırılmış. Velhasıl kelam Killa Hakan adına yakışır çok iyi bir albüm hazırlamış. Kesinlikle dinlemenizi tavsiye ediyorum. Benim albüme puanım 8/10.



Yorum bırakın